keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Miksi painoni ei putoa? Yleisimmät laihduttajan virheet

Painonpudottaminen ei ole helppoa, mutta mikäli vältät nämä tyypillisimmät virheet painonpudotuksessa, on matkasi kohti terveellisempää elämää huomattavasti helpompaa.

1. Halutaan tuloksia heti! Painonpudottamiseen ei ole oikotietä – maltti on valttia. 30 päivän pikadieetit saattavat pudottaa painoa nopeasti, mutta kilot tulevat yleensä yhtä nopeasti takaisin. Unohda siis dieetit ja keskity sen sijaan muuttamaan elämäntapojasi, jotta saisit pysyviä tuloksia.

2. Liian pitkät ateriavälit. Jotta energiatasosi ja verensokerisi pysyisivät tasaisina koko päivän, tulisi sinun syödä noin kolmen tunnin välein. Mikäli ateriavälit pitkittyvät, johtaa se usein liian isojen annoksien syömiseen. Nälkäisenä tulee myös helpommin sorruttua herkutteluun.

3. Tavoitteet puuttuvat. Oli kyse sitten muutaman kilon painonpudotuksesta tai isommasta projektista, aseta itsellesi tavoitteita. Ne motivoivat ja auttavat jaksamaan myös silloin, kun ei huvittaisi ja haluaisi antaa periksi. Tee realistisia ja tarkkoja tavoitteita: Missä ajassa pudotan x kiloa? Kuinka usein käyn treenaamassa viikon aikana? Millaisia muutoksia minun pitää tehdä ruokavaliooni jotta saavutan tavoitteeni?

4. Napostelu. Tästä tavasta olisi hyvä päästä eroon, sillä energiaa kertyy usein huomaamatta isojakin määriä napostelun myötä. Kun syöt päivän aikana runsaan aamiaisen, kaksi lämmintä ateriaa, välipalan ja iltapalan, nälän ei pitäisi kasvaa kovinkaan suureksi aterioiden välillä, eikä napostelulle näin ole tarvetta.

5. Vältellään rasvoja. Vaikka tavoitteena onkin saada rasvaa pois kropasta, ei se silti tarkoita ettei sitä saisi syödä ollenkaan. Elimistömme tarvitsee rasvoja normaalien elintoimintojen ylläpitämiseen, joten mikäli elimistö ei saa tarpeeksi rasvaa, varastoi se sitä entistä tiukemmin. Muista siis sisällyttää ruokavalioosi hyviä rasvoja, kuten oliivi- ja rypsiöljyä, kalaa, pähkinöitä, siemeniä ja avokadoa.

6. Juodaan liian vähän vettä. Joskus pieni nälän tunne saattaakin johtua siitä, että et ole juonut tarpeeksi vettä päivän aikana. Juo 2-4 litraa vettä päivässä. Määrä saattaa aluksi tuntua suurelta, mutta siihen tottuu pian. Veden juominen tasaisesti pitkin päivää pitää aineenvaihduntasi vilkkaana ja vältyt päänsäryltä ja väsymyksen tunteelta.

7. Syödään iltaisin liikaa. Mikäli aikaisemmin mainittu ateriarytmi ei ole kohdallaan, saattaa iltaisin olla niin kova nälkä että ruokaa ja herkkuja tulee syötyä kaksin käsin. Kuluttamatta jääneet kalorit varastoituvat yön aikana rasvoiksi, joten vältä liian suurien aterioiden syömistä iltaisin. Esimerkiksi munakas tai smoothie ovat hyviä ja kevyitä vaihtoehtoja iltapalaksi.

Kevennys Nälänpoistaja auttaa sinua laihduttamaan, tilaa ja kokeile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti