keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

5 ruokaa, joita helposti syö liikaa - ja lihoo

Helpot ja ravinteikkaat herkut sisältävät yllättävän paljon kaloreita, Fitbie.com -sivusto kertoo.
Avokadojen ja banaanien liiallinen nauttiminen voi viedä hienon liikuntasuorituksen hyötyjä, jos ei ole aivan himotreenaaja, Fitbie-sivusto kertoo.
Avokadojen ja banaanien liiallinen nauttiminen voi viedä hienon liikuntasuorituksen hyötyjä, jos ei ole aivan himotreenaaja, Fitbie-sivusto kertoo. (MOSTPHOTOS)

Superruoilla tarkoitetaan yleensä tuotteita, joissa on hyviä rasvoja, vitamiineja tai antioksidantteja. Niiden nauttiminen on toki aina suotavaa, mutta kohtuus näyttää olevan oleellista myös terveellisissä tavoissa. Fitbie.com -sivusto muistuttaa tilanteesta, joka saattaa ihmetyttää: Syöt mielestäsi terveellisesti, mutta vyötärönseutu ei kapene tai olet saattanut saada muutaman lisäkilon.
Sivusto listaa superruoiksi luokitellut herkut, joiden käytössä kannattaa muistaa kohtuus, sillä liian usein toistuva napostelu ja ylimääräinen energia voivat kumota esimerkiksi hienon liikuntaohjelman hyödyt. Pelkästään näillä eväillä lihomista ei tietenkään tapahdu, vaan kyse on päivän energian kokonaismääristä. Todellinen himotreenaaja voi toki syödä vapaammin.

1. Avokado
Avokadot ovat loistavia vitamiinien ja hyvien rasvojen lähteitä, mutta yhdessä avokadossa voi sen koosta riippuen olla jopa 19 grammaa rasvaa ja siinä voi olla lähes 200 kilokaloria. Jos päivän mittaan tulee nautittua useampi avokado, annoksia kannattaa vähentää.
2. Banaani
Myös banaanit ovat ravinteikasta ja täyttävää ruokaa, mutta vatsan toiminnalle ne eivät välttämättä ole parhaita vaihtoehtoja. Laihduttajan kannattaa myös muistaa, että vaikka keskikoinen banaani sisältää vain 87 kilokaloria, se on yli 80 prosenttisesti hiilihydraattia. Isokokoisessa banaanissa sitä voi olla jopa 18 grammaa, mutta siinä on kuitua hyvin vähän.
3. Kookosöljy
Kookosöljyä käytetään monin tavoin terveelliseksi mainostetun ruoan yhteydessä, mutta sen suhteen kannattaa noudattaa samoja rajoituksia kuin muidenkin rasvojen kanssa. Kookosöljy on lähes täysin tyydyttynyttä rasvaa.
4. Chia-siemenet
Chia-siemenet sisältävät runsaasti muun muassa antioksidantteja ja proteiinia. Niiden liiallinen nauttiminen voi kuitenkin vaikuttaa ruoansulatukseen ikävällä tavalla.
5. Smoothiet
Kun smoothien tekee itse, annoksen voi rakentaa hyvin kevyeksi. Valmiissa juomissa voi olla yllättävän paljon kaloreita, vaikka sokeria ei olisikaan lisätty. Yksi hyvä nyrkkisääntö smoothielle on esimerkiksi tässä: Yksi desimitallinen jäitä, yksi desilitra maitoa tai sen korvaajaa, yksi hedelmä, yksi rasvanlähde (kuten mainittu kookosöljy tai chia-siemenet) ja ripaus esimerkiksi tuoretta minttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti